streda 22. marca 2017

217 fanúšikov na koncerte - taký bol slovenský priemer v roku 2014

Najčastejšou odpoveďou na otázku „Aká je typická návštevnosť Vašich koncertov na Slovensku“ bol počet 100 fanúšikov. Túto informáciu uviedlo až 27 % respondentov zo 419 odpovedí. Druhou v poradí, s 22 %, bola návštevnosť 60 fanúšikov. Treťou najčastejšou odpoveďou bolo 200 fanúšikov (14 %) a na štvrtom mieste, len o jedno percento menej, je odpoveď 300 fanúšikov. Priemerná návštevnosť koncertov slovenských hudobníkov na Slovensku je 217 fanúšikov.

Typická návštevnosť koncertov slovenských kapiel na Slovensku.


Pre veľa ľudí sú synonymom hudobného koncertu davy fanúšikov, vypredané hudobné sály, prípadne veľké koncertné pódiá na štadiónoch a festivaloch. V medzinárodnom porovnaní zahŕňajúcom vyše 3000 hudobníkov zo Slovenska, Maďarska a Chorvátska však vyplýva, že až 75% koncertov navštívi menej ako 300 fanúšikov a polovicu koncertov dokonca menej ako stovka návštevníkov.

Aká je Vaša skúsenosť? Vystupovali ste v roku 2016 na koncertných pódiách? Líšila sa návštevnosť Vašich koncertoch podľa regiónov?

Ak sa chcete zapojiť do pripravovaného druhého kola prieskumu, ktoré sa začne koncom marca 2017, prosím, napíšte nám email na hudobnyprieskum@soza.sk a radi Vám dotazník zašleme. Súhrnné výsledky budú publikované v prvom vydaní Správy o hudobnom priemysle na Slovensku v priebehu tohto roka.
 
Publikované informácie sú výsledkom prieskumu Hudobný priemysel na Slovensku, ktorý organizoval Slovenský ochranný zväz autorský v roku 2015 v spolupráci s organizáciami SLOVGRAM, OZIS, Hudobný fond a Hudobné centrum.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára