utorok 28. marca 2017

Organizácia koncertu poskytuje prácu priemerne 4 – 5 ľuďom

Koncerty a ich organizovanie aj na Slovensku vytvára zaujímavé pracovné možnosti. A to nielen do ich charakteru, ale aj počtu. Popri hudobníkoch totiž za prácu dostanú zaplatené priemerne ďalší 4 – 5 ľudia. Na otázku Koľko ľudí dostane zaplatené (vrátane pomocníkov, technikov, organizátorov) pri vašom bežnom koncerte na Slovensku, ktorú sme položili hudobníkom počas prieskumu v roku 2015, bolo najčastejšou odpoveďou počet 5 osôb (17 %), nasledovali 4 osoby (14 %) a o tretiu priečku sa delilo 3 a 6 osôb. Tieto počty sú výrazne vyššie pri väčších koncertoch, festivaloch či turné. Z tohto jednoznačne vyplýva, že organizácia koncertov a koncerty samotné vytvárajú aj na Slovensku veľké množstvo pracovných príležitostí.

 
Otázka: Koľko ľudí dostane zaplatené (vrátane pomocníkov, technikov, organizátorov) pri vašom bežnom koncerte na Slovensku?



Aká je vaša skúsenosť? Pomáha vám pri koncertoch viac ľudí, alebo sa snažíte všetko si zabezpečiť sami? Podobné otázky, ktoré nám pomôžu zmapovať situáciu v hudobnom priemysle na Slovensku, sú súčasťou práve prebiehajúceho prieskumu, ktorý nájdete na www.surveymonkey.com/r/SOZA17. Súhrnné výsledky budú publikované v prvom vydaní Správy o hudobnom priemysle na Slovensku v priebehu tohto roka.

Publikované informácie sú výsledkom prieskumu Hudobný priemysel na Slovensku, ktorý organizoval Slovenský ochranný zväz autorský v roku 2015 v spolupráci s organizáciami SLOVGRAM, OZIS, Hudobný fond a Hudobné centrum.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára